Mihai Popşoi: ACUM a depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară

Mihai Popşoi: ACUM a depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară

FOTO Facebook

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, spune că deputaţii Blocului Politic ACUM DA PAS sunt într-un gând cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi consideră că deputaţii aleşi de popor trebuie sa muncească pentru oameni. Însă, spune Mihai Popşoi, unica diferenţa e că cei din Blocul ACUM au depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii socialişti au dat bir cu fugiţii a câta oară.

„Să vină la Parlament să discutăm pentru că, vorba unui coleg din bloc, majorităţile nu se fac prin tufari, restaurante şi baruri”, a scris Mihai Popşoi pe o reţea de socializare, citat de IPN.
 
Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracţiunile parlamentare nu ajung la o înţelegere în vederea formării unei majorităţi parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului. Dodon a mai spus că s-a adresat la Curtea Constituţională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la şedinţa de constituire.
 
Deputaţii Blocului Politic ACUM DA PAS şi cei ai PSRM au avut câteva tentative de a discuta despre cooperarea parlamentară. ACUM pledează pentru un guvern minoritar, alegerea preşedintelui Parlamentului din partea blocului şi pe votarea unui pachet de legi anti-oligarhice. PSRM insistă să fie creată o majoritate parlamentară şi funcţia de preşedinte al Parlamentului să-i revină. PDM a invitat de două ori la discuţii deputaţii blocului ACUM, însă ultimii au refuzat participarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: