Mihai Ghimpu se întreabă dacă Sturza vrea să îl slujească pe Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu vorbeşte despre slugile lui Plahotniuc. FOTO Alexandru Tarlev
Mihai Ghimpu vorbeşte despre slugile lui Plahotniuc. FOTO Alexandru Tarlev

Liderul PL, Mihai Ghimpu, se arată indignat că este numit hoţ de cei care au participat la jaful secolului şi vorbeşte despre Filat ca fiind un câine credincios a lui Vlad Plahotniuc. Într-o postare scrisă pe Facebook înainte de începerea şedinţei speciale a Parlamentului, Ghimpu se întreabă dacă Ion Sturza vrea să ocupe locul lui Filat, sugerând astfel locul de slugă a lui Plahotniuc.

Demiterea de către Parlament în 2013, pentru suspiciuni de corupţie a Prim-ministrului Vlad Filat, nu l-a pus pe gânduri şi nici nu l-a speriat pe ex-primul Vlad... Ba din contra: după demisie, reieşind din conjunctura creată, el a înţeles că se poate fura şi mai mult şi nimic n-o să i se întâmple, pentru că fără el, fără voturile fracţiunii sale, fără o majoritate parlamentară stabilă, totul va muri, inclusiv cursul european. Vorbea frumos despre viitorul european, despre cât de bine vor trăi oamenii noştri, aducea în vizită mulţi conducători din diferite state, inclusiv şi din cele mai puternice, dar şi mai frumos ne «dregea», golind Banca de Economii !!!”, scrie Ghimpu pe Facebook.

Mai jos, acesta vorbeşte despre Vlad Filat ca fiind credincios lui Vlad Plahotniuc. Totodată, Ghimpu este nemulţumit că ar fi fost considerat un instrument din buzunarul lui Plahotniuc.

Iar când eu spuneam că el fură banca, verdele împărat sau cîinele lui credincios - ..., mă învinui de demagogie şi minciuna şi că eu seamăn panică printre deponenţii băncii. Şi, ca afirmaţiile lor să fie mai credibile, iar spusele mele deloc credibele, au răspîndit calomnia «mustăcioasă» precum că eu aş fi în «buzunarul» lui Plahotniuc... Dar, cel mai interesant, e că lumea, la acel moment, îi credea pe Vlad Filat şi pe numeroşii săi sateliţi, şi nu pe mine... Acelaşi lucru, de fapt, se întâmplă şi acum. Cel ce a furat miliardul este considerat "pătimit", iar noi, cei care strigam în gura mare că Filat fură BEM-ul, suntem numiţi «hoţi» şi «bandiţi»! Şi suntem numiţi aşa nu de popor, nu! Ci de acei, care s-au înfruptat (şi probabil, mai continuă să se înfrupte din rămăşiţe) şi ei din miliardul furat !!! O echipă întreagă de linguşitori de profesie, rechini, cărora le este totuna din ce bani se hrănesc, numai să fie cît mai mulţi --- jurnalişti «in-dependenţi», «analişti» focoşi, meşteri la argumente deocheate, consilieri de tot soiul, PR-işti şi alte feluri de slugoi-mercenari în slujbă... Anume aceşti profitori «lăturaşi» şi sunt cei mai gălăgioşi acum, pentru că pierd ţâţa, sunt înrăiţi ca nişte câini, cărora li se ia ciolanul de la gură şi de aceea ei vor să se răzbune, să găsească vinovatul, ţapul ispăşitor - pe de o parte; iar pe de alta, vor să se reabiliteze din punct de vedere profesional şi moral şi vor, într-un fel, să se dezvinovăţească şi să se detaşeze de monstrul, pe care ei înşişi l-au creat, l-au susţinut, l-au ridicat fără merite în slăvi, i-au dat frîu liber, i-au îndreptăţit de fiecare dată orice pas greşit, dînd vina pe alţii... Şi trebuie să recunosc, că într-o oarecare măsură, le-a reuşit... Da, le-a reuşit, pentru că ei au fost printre primii, care au ştiut că se fură miliardul şi tot ei trebuiau să sustragă atenţia oamenilor de la această fraudă grandioasă, să pregătească procesul de manipulare a societăţii, de «schimbare a indicatorilor» pentru inducerea în eroare a oamenilor... Ei trebuiau să «inventeze», să scoată în prim-plan o mişcare aşa zis populară, credibilă, care să nu aibă aparent nimic în comun cu partidul implicat în furt, care a dezamăgit alegătorii, şi mai ales, aparent să nu aibă nici o tangenţă cu PLDM şi cu Vlad Filat... Dar n-a fost să fie aşa...”, scrie în postarea lui Ghimpu.

La final,Ghimpu a precizat că va scrie mai târziu o continuare a celor expuse mai sus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite