Mihai Ghimpu: Vlad Plahotniuc vrea alegeri anticipate. El înţelege că are şanse să preia puterea de unul singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu pl.md

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, consideră că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi dispus să meargă la alegeri parlamentare anticipate. În opinia sa, Vlad Plahotniuc înţelege că democraţii ar avea şanse să preia puterea de unii singuri şi nu ar fi nevoiţi să o împartă cu alte partide.

Mihai Ghimpu susţine că partidul cu cele mai multe mandate parlamentare este în drept să deţină funcţia de prim-ministru, fapt ce ar însemna că lui Vlad Plahotniuc nu i-ar conveni o alianţă cu Socialiştii, care au obţinut 35 de mandate, fiind nevoit să cedeze o bună parte din putere.

„PD cu ce rămâne? Cu speaker? Dar unde e prim-ministrul, e şi Ministerul Finanţelor. Iar când e Ministerul Finanţelor, e vamă şi FISC, banii. Şi atunci cu ce rămâne? În toţi anii aceştia PD-ul s-a luptat pentru Ministerul Economiei. Dacă în continuare va reuşi să menţină Ministerul Economiei, atunci pierde vama, Finanţele şi FISC-ul. Nu cred eu că Plahotniuc vrea o coaliţie. Mai mult vrea anticipate”, a declarat Mihai Ghimpu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Liberalul consideră că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc odată cu cele locale, din vara acestui an.

Mihai Ghimpu consideră că PDM ar porni cu prima şansă la anticipate, pentru că are resurse administrative şi mai mulţi primari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite