Mihai Ghimpu: „Nu suntem dispuşi să votăm Guvernul Leancă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
filat lupu ghimpu

Partidul Liberal are mai multe motive ca să nu voteze Guvernul Leancă, conform declaraţilor liderului PL, Mihai Ghimpu, făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, transmite IPN

Ghimpu şi-a reiterat poziţia că ar vota separat pentru candidatura lui Iurie Leancă pentru funcţia de premier, însă nu-i convin candidaturile la funcţiile de miniştri.

„Nu va fi un Guvern Leancă, ci un Guvern PDM, PLDM şi PCRM. Printre candidaturi este o persoană care ne-a trădat anterior partidul. Un alt candidat, care ar putea să devină ministru al apărării, pledează pentru federalizarea Republicii Moldova. El spunea că singura soluţie pentru rezolvarea problemei transnistrene este federalizarea. Nu vom vota pentru un astfel de guvern. Vom vedea care va fi, totuşi, lista definitivă propusă pentru vot”, a precizat liderul liberal.

Un alt motiv invocat de Ghimpu pentru a nu vota cabinetul de miniştri este situaţia creată la Banca de Economii. „Nu s-a mai văzut ca ziua în amiaza mare să fie furate 13 mlrd din bancă. Hoţul se odihneşte pe insulele Maldive, iar organele de drept nu întreprind nimic, pentru că sunt controlate de ei, PDM şi PLDM”, a adăugat Ghimpu.

Preşedintele PL a mai declarat că deşi este ţinut în secret, totuşi, s-a format o coaliţie de guvernare PDM-PLDM şi PCRM. „Ei au format o coaliţie din 63 de mandate, iar poziţia cea mai favorabilă acum o are PCRM. Astfel se explică faptul că Partidul Comuniştilor înaintează tot felul de condiţii”, şi-a argumentat poziţia liderul liberal.

În cadrul aceleaşi emisiuni Mihai Ghimpu a acuzat PDM că ar renunţa la parteneriatul cu UE în favoarea Chinei. „La discuţii am auzit că ei au o înţelegere, un contract cu China. Am aflat acuma că ei nu sunt gata să facă reforme. Nu vor semna contract cu FMI sau BM, dar vor accepta cele 2 mlrd de dolari promise de China lui Voronin în 2009”, a declarat preşedintele PL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite