Mihai Ghimpu consideră că revendicările PAS, PLDM şi PDA „sunt ireale”: Au luat acest slogan şi umblă cu el tot timpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, e de părăre că revendicările Partidului Acţiune şi Solidaritate, Partidului Liberal Democrat şi Platformei Demnitate şi Adevăr, anunţate în cadrul protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, sunt ireale.

Mihai Ghimpu e de părere că ceea ce solicită cele trei partide guvernării nu mai poate fi realizat. În opinia sa, mai corect ar fi dacă s-ar solicita „să fie repus în funcţie Dorin Chirtoacă, pentru că a fost arestat şi suspendat ilegal”.

Potrivit lui, democraţii nu vor mai anula sistemul electoral mixt, o altă revendicare a opoziţiei.

„Au votat legea, mai revin? E clar că nu mai revin. Dacă a suspendat UE finanţarea de 100 de milioane şi ei n-au schimbat, apoi ce mai vrem noi?”, a spus Ghimpu.

Cât priveşte problema invalidării mandatului primarului ales, Andrei Năstase, liberalul a menţionat că  deja există o hotârâre definitivă a ultimei instanţe, fapt ce nu mai poate fi schimbat.

„Este hotărârea ultimei instanţe, a Curţii Supreme de Justiţie. Gata, unde mai poţi merge? Politic, Parlamentului nu poate anula hotărârea CSJ”, a precizat liderul PL la emisiunea „Adevărul Live”.

Cu referire la subiectul ce ţine de sancţionarea judecătorilor, Ghimpu a afirmat că acest lucru poate avea loc „atunci când cineva demonstrează că deciziile au fost ilegale”. 

El susţine că, în situaţia în care deja există deiciza primei instanţe, care a fost confirmată ulterior de Curtea de Apel, după care şi de Curtea Supremă de Justiţie, s-a creat un context în care nu mai poţi demonstra că decizia judecătorilor de a invalida mandatul a fost una ilegală şi că judecătorii pot fi sancţionaţi.

„Domnul Năstase este fost avocat, jurist, procuror cu atât mai mult, cunoaşte foarte bine. Astea sunt nişte lucruri care trebuie să spui la oameni ceva, dacă nu spui, atunci lumea o să zică „pentru ce ne-am adunat noi aici”. Iată au luat acest slogan şi umblă cu el tot timpul. Pe când, noi avem alte probleme - Unirea, fără Unire nu vedem nici rezolvarea corupţiei, nici a sărăciei”, a spus Ghimpu.

Fruntaşul PL a mai adăugat că sprijină demisia Guvernului Filip pentru că „au înrăutăţit relaţia cu UE”. 

Amintim că PAS, PLDM şi PDA au anunţat un nou protest la sfârşitul lunii septembrie, în faţa Parlamentului. Formaţiunile menţionate au comunicat că revendicările opoziţiei faţă de guvernare rămân a fi: anulastea sistemului electoral mixt, validarea mandatului primarului ales, sancţionarea judecătorilor care au invalidat mandatul şi demisia Guvernului Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite