Mihai Ghimpu, la bilanţ: Noi am pus bazele acestei stabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Prezentând raportul de activitate „Partidul Liberal - 1 an de participare la guvernare”, preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu, a explicat de ce a votat PL Guvernul Filip împreună cu 14 parlamentari care au părăsit Partidul Comuniştilor.

„Noi am spus că nu vom face coaliţie niciodată cu foştii comunişti, dar, dacă vă amintiţi, cei din Partidul Liberal Democrat din Moldova urmăreau atunci scopul doar de a-l salva pe Vlad Filat, care a contribuit la furtul miliardului. Cei din Platforma „Demnitate şi Adevăr” doreau să-i readucă pe Ţopi acasă din Germania. Dodon şi Usatîi doreau să oprească drumul nostru european. Aşa că noi trebuia să decidem dacă acceptăm alegerile anticipate sau participăm la guvernare şi salvăm cursul european”, a declarat Mihai Ghimpu, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PL spune că în acea perioadă „lumea era supărată pe bună dreptate”, dar decizia de a nu merge în alegeri anticipate a fost una corectă. Mihai Ghimpu îşi asumă faptul că formaţiunea politică pe care o conduce a pus bazele stabilităţii şi declară că „cel mai important e că nu am pierdut drumul european în favoarea drumului spre Siberia”.

Guvernul Filip a fost votat la 20 ianuarie 2016 cu votul a 20 de deputaţi democraţi, 14 deputaţi ieşiţi din PCRM, 13 liberali, opt liberal-democraţi şi doi foşti liberal-democraţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite