Comuniştii, revoltaţi: „Cineva a instalat un microfon în sala de şedinţe a Parlamentului, în sectorul nostru. Discuţiile erau transmise online“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reveniţi din pauză, comuniştii au anunţat că cineva a instalat un microfon, în sectorul fracţiunii PCRM. Preşedintele Parlamentului, Igor Corman însă a explicat că microfonul a fost instalat în sală la solicitarea presei.

Abia reveniţi din pauză, deputaţii comunişti au mai solicitat o pauză. Aceasta după ce au anunţat că  au găsit un un microfon lipit cu bandă adezivă, care înregistra şi transmitea în direct toate convorbirile deputaţilor din fracţiunea PCRM.

„În sectorul nostru am găsit un microfon care transmitea online discuţiile noastre. Solicit să fim imformaţi cine a dat aceste indicaţii şi cine a permis ca discuţiile noastre să fie transmise online“, a declarat comunistul Artur Reşetnicov

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a menţionat că microfonul a fost instalat la solicitarea presei, pentru îmbunătăţirea sunetului, din sala de şedinţă a Parlamentului. „Stimate domnule Reşetnicov, nu vreau să zic că  sunteţi ridicoli, dar vă rupeţi cămaşa aici de două zile ca mass-media să aibă acces absolut la tot ce se întâmplă aici în sală, luptaţi pentru transparenţă şi aşa mai departe. Ieri, eu împreună cu domnul Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei parlamentare, am avut o discuţie cu reprezentanţii mass-media şi ei au solicitat să fie sporită sonorizare. La solicitarea mass-mediei, adiţional, a mai fost instalat un microfon. Eu vă propun să terminaţi cu teatru, eu v-am dat o explicaţie“, a declarat Igor Corman.

„Microfonul nu a fost instalat în biroul dumneavoastră, dar în sala de şedinţă a Parlamentului. Dacă, din întâmplare, acest microfon a ajuns în sectorul dumneavoastră, nicio problemă, dăm indicaţie tehnicienilor să-l transfere în altă parte”, a mai spus Igor Corman.

La solicitarea comuniştilor, Igor Corman a oferit o altă pauză de 20 de minute.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite