„Mi s-au propus bani, funcţii, alte facilităţi“. Un deputat PCRM oferă detalii despre cei 14 transfugi comunişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea financiară, declaraţiile pe venituri, averea, viaţa personală şi a copiilor a celor 14 deputaţi care au părăsit PCRM au fost analizate timp de trei luni de cei care ulterior le-au propus funcţii sau bani pentru trădare, susţine deputatul comunist Elena Bodnarenco într-un interviu pentru „Observatorul de Nord”.

Potrivit sursei citate, Bodnarenco susţine că fiecăruia dintre cei 14 „fugari” li s-a propus funcţii, bani, închiderea anumitor dosare penale sau au fost ameninţaţi cu iniţierea unor dosare penale. Deputatul comunist spune că transfugii au fost „prelucraţi” trei luni, timp în care le-a fost analizată minuţios starea financiară, declaraţiile pe venituri, averea, viaţa personală şi a copiilor. „S-a lucrat cu grupuri de 3-4 persoane. Toţi „fugarii” s-au adunat cu 40 de minute înainte de conferinţa de presă de pomină şi numai atunci au aflat câţi sunt la număr. (...) Pe cei 14 nu putea să-i satisfacă nici o decizie a plenarei, fie aceasta pozitivă ori negativă”, a declarat Elena Bodnarecnco.

În acelaşi timp, deputata comunistă recunoaşte că a primit şi oferte generoase din partea celor care şi-ar fi dorit trădarea în rândurile comuniştilor. „Dacă câţiva ani în urmă plecarea din partid a unui deputat era considerată ceva ruşinos şi neobişnuit, astăzi acest fenomen ia amploare şi nu întâmplător a apărut şi o glumă sinistră — cât costă kilogramul de deputat? Personal, pentru a părăsi fracţiunea PCRM mi s-a propus, cu adevărat, la alegere, bani, funcţii, alte facilităţi”, a precizat reprezentanta comuniştilor.

Menţionăm că 14 deputaţi au părăsit PCRM şi fracţiunea parlamentară şi au format cu deputaţii democraţi Platforma Social-Democrată.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite