Mesajul comisarului european pentru Extindere înainte de Forumul Societăţii Civile al Parteneriatului Estic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Štefan Füle, comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, a adresat un mesaj înainte de Forumul Societăţii Civile al Parteneriatului Estic ce va avea loc la Chişinău.

„Procesul de asociere politică şi integrare economică a ţărilor din Parteneriatul Estic cu UE necesită implicarea durabilă şi sprijinul societăţii civile. Guvernele ţărilor din Parteneriatul Estic trebuie să continue şi să sporească cooperarea şi dialogul cu societatea civilă“, a declarat Štefan Füle, potrivit Centrul de Informare privind vecinătatea UE.

Potrivit aceleiaşi surse, la Chişinău, Stefan Füle va ţine un discurs în faţa a peste 250 de reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile din ţări ale Parteneriatului Estic şi din UE.

Aceştia se vor întruni pentru a discuta contribuţia Forumului la iniţiativa Parteneriatului Estic, modalităţi de protejare a libertăţii de exprimare şi de întrunire, precum şi rolul societăţii civile în asigurarea unor alegeri libere şi corecte în ţările din Parteneriatul Estic.

La Chişinău, în afara forumului, comisarul european va discuta despre reformele din Republica Moldova şi despre beneficiile de cooperare dintre UE şi Republica Moldova. Totodată, Štefan Füle se va întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, Ministrul de Externe, Natalia Gherman, şi cu reprezentanţi ai partidelor politice.

Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic va avea loc în zilele de 4-5 octombrie la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite