Medalii fără seceră şi ciocan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Republicii Moldova va participa la summit-ul CSI FOTO Adevărul
Preşedintele Republicii Moldova va participa la summit-ul CSI FOTO Adevărul

Preşedintele Nicolae Timofti participă astăzi la summit-ul şefilor de stat din CSI, care are loc la Minsk. Printre subiectele ce vor fi abordate la reuniune este şi pregătirea manifestărilor consacrate împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului Vlad Ţurcanu a declarat că preşedintele exprimă rezerve faţă de propunerea Federaţiei Ruse de a fi instituită o medalie în cadrul CSI, pe care se regăsesc simbolurile comuniste „secera şi ciocanul“. „Preşedintele va transmite omologilor săi că Republica Moldova nu poate accepta o medalie pe care ar fi gravate «secera şi ciocanul», din cauza faptului că un partid din ţara noastră foloseşte aceste simboluri în scopuri politice, ceea ce ar contraveni, în opinia şefului statului, prevederii unui articol din Legea privind partidele politice, care se referă la inadmisibilitatea discriminării partidelor politice din Republica Moldova“, a spus Vlad Ţurcanu.

De asemenea, preşedintele Nicolae Timofti consideră că ar trebui evitată folosirea acestei simbolistici din cauza pagubelor imense, umane şi materiale, pe care le-a produs regimul sovietic. În consecinţă, Moldova va executa propriile medalii destinate veteranilor de război, care nu vor conţine însemnele nominalizate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite