Partidele ies în piaţă la sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai. Unele fac concerte, altele - marşuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele formaţiuni politice şi-au pus în ordine programul de evenimente pentru luna viitoare, de Ziua Europei şi Ziua Solidarătăţii Muncitorilor.

 Astfel, pe 27 aprilie, Partidul Democrat a rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru o manifestare culturală în susţinerea deciziei Uniunii Europene de abolire a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni. Organizatorii au informat autorităţile locale că la eveniment se preconizează că vor participa circa 10.000 de persoane, transmite IPN cu referire la pagina electronică a Primăriei Chişinău.

Şi Partidul Liberal Democrat îşi propune să organizeze un concert în susţinerea cursului european al Republicii Moldova, dar nu a precizat deocamdată data. Liberal-democraţii au rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale de pe 28 aprilie până pe 4 mai şi se aşteaptă la o prezenţă de 5.000 de persoane la eveniment. 

Partidul Comuniştilor a informat autorităţile locale că va organiza pe data de 1 mai un marş care se va încheia în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Traseul nu este specificat şi nici motivul acţiunii. Pentru aceeaşi dată, Partidul Socialiştilor a anunţat un marş cu ocazia Zilei Solidarităţii Muncitorilor. Se preconizează că la eveniment vor participa circa 10.000 de persoane. Coloana de participanţi va porni de la Circ, pe bulevardul Renaşterii Naţionale, bulevardul Grigore Vieru, strada Cosmonauţilor, strada Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, până la Teatrul de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Pe 9 mai, Partidul Liberal va organiza în PMAN o manifestaţie pentru celebrarea Zilei Europei. La eveniment se anunţă participarea a 3.000 de persoane. Pentru aceeaşi zi, PCRM a anunţat un marş de comemorare a eroilor căzuţi în războiul pentru apărarea patriei împotriva fascismului, care se va încheia în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Membrii PCRM vor depune flori şi vor participa la mitingul organizat cu prilejul Zilei Victoriei la Complexul Memorial „Eternitate”.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite