Mark Tkaciuk: Oamenii trebuie scoşi în stradă pentru a cere dizolvarea Parlamentului

Mark Tkaciuk: Oamenii trebuie scoşi în stradă pentru a cere dizolvarea Parlamentului

Mark Tkaciuk FOTO IPN

Liderul Partidului Acţiunii Comune - Congresul Civic, Mark Tkaciuk, spune că singura modalitate de soliţionare a blocajului politic în care se află Moldova este presiunea străzii. Potrivit fostului deputat comunist, oamenii trebuie scoşi organizat la protest pentru a cere dizolvarea Parlamentului şi anunţarea datei alegerilor anticipate. De asemenea, Tkaciuk spune că formaţiunea sa va paticipa la următorul scrutin electoral, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Mark Tkaciuk, organizarea protestelor masive pentru a cere dizolvarea Parlamentului reprezintă modalitatea democratică, prin respectarea voinţei poporului, de soluţionare a crizei politice în care se află Republica Moldova.

„Oamenii trebuie scoşi în stradă în mod organizat, dacă nu va exista organizare, totul se va transforma în „7 aprilie”. Dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva, trebuie să înţelegem că fără participarea activă a cetăţenilor, nu va fi posibil. Oamenii trebuie scoşi în stradă pentru a cere dizolvarea Parlamentului”, a spus Mark Tkaciuk în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Fostul consilier prezidenţial se arată convis că în următoarea legislatură nu va mai accede Partidul Democrat şi toate grupurile desprinse din această formaţiune. În plus, potrivit lui Tkaciuk următorul Parlament va avea mai multă legitimitate decât actualul.

„Următorul Parlament va fi fără Partidul Democrat, fără toate derivatele PDM, tot acest gunoi politic nu va mai exista în următorul Legislativ. Următorul parlament va fi, cu siguranţă, mai principial. Elemente de genul pungilor cu bani, şantaj şi presiune vor fi mai puţine”, a mai spus Mark Tkaciuk.

Liderul Partidului Acţiunii Comune – Congresul civic spune că formaţiunea sa se pregăteşte acum pentru a participa la toate exerciţiile electorale care vor urma.

„Congresul Civic va participa la toate alegerile, începând cu alegerile din Găgăuzia. Mergem la luptă” a spus Mark Tkaciuk.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a menţionat că dacă va fi decisă organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru buna desfăşurare a scrutinului vor fi necesare 120 de milioane de lei. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a menţiont că, dacă nu va exista un Guvern plenipotenţiar care să asigure alocarea fondurilor în legea bugetului de stat pentru anul 2021, bani pentru organizarea scrutinului vor fi luaţi din Fondul de Rezervă. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările