Marius Lazurca: „Mesajele preşedintelui Băsescu vor fi de încurajare a evoluţiei politice pozitive din Republica Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul român Marius Lazurca a spus că pe 1 februarie Traian Băsescu la Chişinău le va transmite moldovenilor un mesaj de încurajare privind parcursul european.

În vizita oficială pe care o va întreprinde la Chişinău pe 1 februarie, preşedintele României Traian Băsescu va veni cu un mesaj de susţinere privind evoluţiile politice din Republica Moldova.

„Vizita preşedintelui Traian Băsescu are o dimensiune politică, nicidecum executivă. Mesajele vor fi de încurajare a evoluţiei politice pozitive din Republica Moldova, ca o garanţie că parcursul european al Chişinăului va continua şi va dobândi în 2013 o dinamică nouă“, a spus Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

Şeful misiunii diplomatice române în Republica Moldova a mai spus că proiectele energetice de infrastructură abordate anterior de cele două părţi, inclusiv în cadrul vizitei premierului Ponta, din 17 iulie de la Chişinău, vor fi reluate la nivelul celor două guverne. 

„E în lucru şi o vizită a celor doi premieri. Cred că ar fi natural să ne aşteptăm ca următorul eveniment să se petreacă în România, printr-o vizită a premierului Vlad Filat la Bucureşti sau într-un alt oraş din România“, a mai spus ambasadorul Lazurca, fără să înainteze o dată a acestei întrevederi.

Din surse neoficiale, premierul Vlad Filat ar putea pleca la Bucureşti pe 24 ianuarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite