Marina Tauber şi Ilan Şor, din nou rămaşi fără imunitate parlamentară

Marina Tauber şi Ilan Şor, din nou rămaşi fără imunitate parlamentară

Marina Tauber şi Ilan Şor

Deputaţii Partidului ŞOR Marina Tauber şi Ilan Şor au rămas din nou fără imunitate parlamentară. Parlamentul a susţinut joi, 26 mai, cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Ştiri pe aceeaşi temă

La şedinţa Parlamentului din 19 mai au fost prezentate patru cereri prin care procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a deputaţilor Ilan Şor şi Marina Tauber. Marina Tauber este vizată în două dintre ele şi Ilan Şor – în altele două cereri. În demersuri se invocă articolele „spălarea banilor” şi „escrocherie” din Codul Penal.În septembrie 2019, Marina Tauber a mai rămas fără imunitate parlamentară imputându-i-se că a participat activ la devalizarea sistemului bancar, acordând ajutor în preluarea unei bănci de grupul lui Ilan Şor. Ca urmare, deputata fusese reţinută, împreună cu colega ei Reghina Apostolova. Ulterior, Alexandru Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva deputatelor a fost pornit ilegal, iar cele două au fost puse sub învinuire tot cu încălcarea legii şi nu au nicio implicare în frauda bancară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările