Marina Tauber, despre controversatul proiect al Olesei Stamate: Guvernarea vrea să le închidă gura avocaţilor şi să-i lipsească pe oameni de dreptul la apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Deputatul Partidului „ŞOR” Marina Tauber acuză guvernarea că încearcă să le închidă gura avocaţilor, iar în acest fel, să-i lipsească de apărare pe toţi oamenii care se opun actualului regim. Reacţia vine ca urmare a amendamentului depus de şefa Comisiei juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, care ar permite reţinerea, arestarea şi percheziţionarea avocaţilor, fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaţilor.

„După ce şi-a subordonat total Procuratura Generală, sistemul judecătoresc şi Curtea Constituţională, guvernarea PAS a decis să anuleze, dintr-un foc, şi dreptul la apărare. Intenţia de a-i lipsi pe avocaţi de orice fel de imunitate are o singură explicaţie – puterea vrea să înlăture toate piedicile din faţa abuzurilor pe care le comite în raport cu oponenţii”, a scris Marina Tauber pe Facebook.

Potrivit ei, dacă această iniţiativă va trece, orice avocat incomod, care luptă în instanţă împotriva abuzurilor sistemului, va putea fi ridicat în plină zi de mascaţi şi scos pe linie moartă. Marina Tauber a amintit că a fost autor, alături de colegii săi din fracţiunea parlamentară, al amendamentului care le asigură protecţie avocaţilor şi că acesta a fost susţinut cu unanimitate de voturi în Parlament, inclusiv de către deputaţii PAS, şi că iniţiativa a venit ca urmare a mai multor demersuri din partea avocaţilor.

„De ce deputaţii PAS au fost atunci PENTRU, iar acum sunt CONTRA acestui amendament? Simplu – pentru că atunci erau în opoziţie, iar acum sunt la putere. Şi pentru că încearcă să construiască un sistem autoritar în care să nu mai existe niciun fel de opoziţie. Eu am simţit pe propria piele ce înseamnă să ai de a face cu o justiţie subordonată politic. Chiar recent, când am fost eliminată ilegal şi brutal din cursa electorală de la Bălţi. Vă imaginaţi însă cum ar acţiona puterea dacă i-ar avea şi pe avocaţi la degetul mic?”, a adăugat Tauber.

Deputatul Partidului „ŞOR” mai susţine că, dacă lumea nu va fi astăzi solidară cu avocaţii, va fi complice la instaurarea dictaturii în Republica Moldova.

„După ce au sărăcit ţara, a provocat haos în toate domeniile, a omorât oamenii cu zile, această guvernare le fură oamenilor, PAS cu PAS, şi libertatea. Trezirea, Naţiune!”, se mai spune în postarea Marinei Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite