Marina Tauber a contestat la CEDO eliminarea sa din cursa electorală de la Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Cazul eliminării Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălţi a ajuns la CEDO. Dosarul a fost depus la Curtea de la Strasbourg şi urmează să intre în procedură judiciară. Despre acest lucru a anunţat Marina Tauber, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate în comun cu unul dintre avocaţii săi, în faţa Primăriei din Bălţi.

„Noi am câştigat acele alegeri, înregistrând, în primul tur,  un scor de aproximativ 49 la sută din voturi, mai mult decât dublu faţă de candidatul clasat pe locul doi şi de câteva ori mai mult decât ceilalţi participanţi la competiţia electorală. Însă guvernarea PAS, în complicitate cu favoritul său de aici, care încerca să intre şi a intrat, până la urmă, în primărie pe uşa din dos, m-au eliminat abuziv din cursă, cu doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor de vot şi au amânat ilegal cel de-al doilea tur de scrutin. Noi v-am anunţat din start că nu vom lăsa lucrurile aşa şi că vom lupta să apărăm votul bălţenilor prin toate mijloacele existente, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a spus Marina Tauber.  

Mai mult, ea a acuzat puterea şi pe actualul primar că nu au întreprins nimic pentru a schimba în bine viaţa bălţenilor, dimpotrivă, situaţia lor s-a agravat şi mai mult.

„Sub pretextul unor acuzaţii absurde şi încălcând toate drepturile la apărare, guvernarea şi-a instalat, până la urmă, favoritul în fotoliul de primar, după care a abandonat acest oraş, lăsându-l în voia sorţii. Zilnic, suntem asaltaţi de oameni care ne roagă să-i ajutăm să-şi rezolve problemele. Lumea  înţelege că actualul primar este unul de formă şi că, de fapt, eu şi echipa noastră suntem reprezentanţii lor legitimi în Bălţi. Desigur că încercăm să-i ajutăm pe fiecare, însă, în acelaşi timp, înţelegem că fără a prelua puterea de jure, este foarte complicat să schimbăm lucrurile şi să salvăm oraşul”, a mai menţionat Marina Tauber. 

La rândul său, avocatul Vadim Banaru a precizat că dosarul depus la CEDO conţine toate documentele şi probele care confirmă abuzurile comise împotriva candidatului Partidului „ŞOR”.

„Este vorba despre încălcarea mai multor drepturi fundamentale, printre care dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, precum şi dreptul de a alege şi de a fi ales. Suntem încrezători că documentele confirmative şi probele acumulate, pe care le-am anexat la dosar, vor fi suficient de convingătoare pentru magistraţii înaltei curţi şi că, în final, dreptatea va triumfa. Deocamdată, este prematur să vorbim despre modul în care va decurge procesul şi când vom avea un verdict final, dar sperăm ca acesta să fie emis în termeni cât mai restrânşi, iar doamna Tauber să fie repusă în drepturi, dacă se va confirma că acestea i-au fost lezate”, a precizat avocatul Vadim Banaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite