Marian Lupu: PDM nu va face coaliţie cu partidele cu care nu este pe aceeaşi linie de idei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat nu va face coaliţie în următorul parlament cu formaţiunile politice care nu sunt pe aceeaşi linie de idei cu el. Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii democraţilor în legislativ, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, transmite IPN.

Potrivit lui Marian Lupu, niciun partid n-o să fie în capacitate să obţină de sine stătător majoritatea la alegerile parlamentare. Liderul fracţiunii PDM exclude faptul că formaţiunea pe care o reprezintă va face coaliţie cu Partidul Socialiştilor, dar susţine că este mai real scenariul de a se aşeza la masa de negocieri cu liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Maia Sandu şi Andrei Năstase. „După alegerile parlamentare, este nevoie de o majoritate pro-europeană care să nu admită abolirea Acordului de Asociere cu UE şi turnura pe vectorul strategic de politică internă şi externă a ţării”, a declarat democratul.

Referindu-se la iniţiativa Partidului Liberal de a-l demite pe preşedintele Igor Dodon, Marian Lupu a declarat că în actualele condiţii aceasta ar putea să nu se încheie cu nimic şi ar putea să ducă la o destabilizare. Potrivit lui, de aceeaşi părere sunt şi o serie de oficiali din afara ţării. „Eu nu cred că PL sau PAS, care merg pe la procuratură cu iniţiative nu înţeleg acest lucru. Dacă nu înţeleg, atunci am mari critici la echipa analitică, dar eu cred că înţeleg, fiindcă au suficiente capacităţi în acest sens. Sunt tehnologii politice de PR”, a declarat Marian Lupu. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite