Marian Lupu: Am stabilit data alegerilor prezidenţiale pentru a pune capăt speculaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea parlamentară a fost nevoită să stabilească şi să anunţe data alegerilor prezidenţiale pentru a pune capăt speculaţiilor, a precizat preşedintele PDM, Marian Lupu, la Moldova 1, transmite IPN.

„După decizia Curţii Constituţionale din 4 martie au fost anumite tentative de dezinformare a opiniei publice. Se vehicula că alegerile prezidenţiale nu vor fi şi că guvernarea în mod şmecher va reveni la alegerea şefului statului în Parlament. Pentru a pune capăt acestor speculaţii şi a convinge societatea că alegerile prezidenţiale vor avea loc, noi am numit data scrutinului”, a explicat liderul Partidului Democrat.

Totodată, Marian Lupu a oferit explicaţii de ce a fost aleasă ziua de 30 octombrie pentru desfăşurarea scrutinului prezidenţial. „CC a restabilit alegerea directă a şefului statului. Dar trebuie să ajustăm legislaţia electorală la decizia CC. A fost format un grup de lucru, care până la finele lunii aprilie va elabora proiectul cu amendamente la Codul Electoral. Vom solicita în mod obligator avizul Comisiei de la Veneţia. Pentru a evita orice fel de insinuări şi speculaţii, este necesar ca legislaţia să corespundă întocmai standardelor europene. Cred că aceste modificări vor intra în vigoare pe la sfârşitul lunii iulie. Însă urmează perioada concediilor. De aceia am decis că data de 30 octombrie este cea mai potrivită pentru a asigura o prezenţă cât mai mare la alegeri”, a spus Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite