Marian Lupu cere dezbateri electorale doar cu Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat la Preşedinţie, declară că va participa la dezbateri numai dacă se va confrunta direct în cadrul lor cu candidatul „antieuropean“ Igor Dodon, transmite IPN cu referire la o declaraţie a PDM.

Marian Lupu aduce în favoarea deciziei sale ultimele evenimente care „clarifică lupta electorală”, precum şi faptul că are o mulţime de invitaţii la radio şi tv. „Şi îl somez public să nu evite aceste confruntări, să nu se ascundă în spatele dezbaterilor cu candidaţii comozi pentru dânsul, care nu au şanse să ajungă în turul doi”, afirmă el.

Marian Lupu spune că a demonstrat, în mod clar, mai ales în ultima perioadă, că va lupta pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, singura cale pentru a rezolva problemele ţării şi ale cetăţenilor. „Campania noastră pune cel mai mare accent pe vectorul european, pe care îl considerăm proiectul nostru naţional. Ceilalţi candidaţi se ocupă de alte teme, de propriile ambiţii, ceea ce desigur este dreptul lor. Eu am arătat clar că am scopul să contracarez planul extern de schimbare a cursului european al Moldovei şi proiectul subversiv de federalizare a ţării. De aceea, adversarul viitorului european al ţării şi al statului unitar moldovenesc este şi adversarul meu. Exponentul planului anti-european şi al proiectului de federalizare este, în mod evident, candidatul Partidului Socialiştilor. ”, declară candidatul democrat.

Liderul PDM consideră drept foarte important pentru cetăţenii Republicii Moldova ca dezbaterile electorale să fie axate pe această confruntare de idei: între proiectul de stat unitar european, pe de o parte, şi proiectul anti-european de destrămare a statului, pe de altă parte. „Cu tot respectul pentru fiecare dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală, miza majoră a acestor alegeri este menţinerea cursului european şi stoparea celor care vor să ne ducă pe un drum periculos, spre dezastru. Am remarcat ca Igor Dodon a făcut, în ultima vreme, si declaraţii de simpatie faţă de Uniunea Europeană, de frăţie cu România - este o încercare de a atenua politică lui împotriva intereselor Moldovei, un şiretlic de campanie neinspirat. Convingerile lui personale rămân clar anti-europene şi ar trebui să le precizeze în faţa propriilor săi susţinători”, scrie în declaraţia democratului.

Potrivit lui Marian Lupu, este, de asemenea, foarte important ca dezbaterile electorale să aibă loc în condiţii de corectitudine şi echidistanţă, asigurate de cei care le organizează. „Doar în cadrul unor confruntări cinstite ne putem asigura că cetăţenii vor primi mesajele candidaţilor principali în aceste alegeri şi vor putea vota în cunoştinţă de cauză”, declară el.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite