Maria Ciobanu spune că alegerile locale din 2018 au fost invalidate ca urmare a unui „târg murdar” dintre socialiştii lui Dodon şi democraţii lui Plahotniuc

Maria Ciobanu spune că alegerile locale din 2018 au fost invalidate ca urmare a unui „târg murdar” dintre socialiştii lui Dodon şi democraţii lui Plahotniuc

Deputata Blocului ACUM Maria Ciobanu a adus acuzaţii grave la adresa partenerilor săi de alianţă din Partidul Socialiştilor. Ea susţine că alegerile locale din 3 iunie 2018, în care liderul PPDA, Andrei Năstase, a învins în faţa socialistului Ion Ceban în cursa electorală pentru Primăria Chişinău, au fost invalidate în urma unui „târg murdar” între socialişti şi democraţi.

„În turul doi de scrutin, din 3 iunie 2018, el l-a surclasat pe pretendentul socialiştilor la funcţia de primar cu o diferenţă confortabilă de peste 5 la sută. Domnul Andrei Năstase a fost victima unui complot, a unui târg murdar dintre socialiştii lui Dodon şi democraţii criminalului Plahotniuc, ajutaţi de o judecătoare Berdilo. Acest caz ruşinos a făcut încojurul lumii, prezentându-ne drept un stat în care instituţiile lui au fost capturate”, a declarat Maria Ciobanu sâmbătă, 21 septembrie, la un eveniment de lansare în cursa electorală pentru Primăria Chişinău a candidatului Andrei Năstase.

Amintim că, pe 19 iunie 2018, Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău, pentru că Andrei Năstase ar fi încălcat legislaţia electorală atunci când, într-un Live făcut pe Facebook în ziua alegerilor, a îndemnat cetăţenii să iasă la vot, fapt calificat de instanţă ca îndemn de a vota candidatul Năstase, în timp ce legislaţia electorală interzice agitaţia în ziua alegerilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: