Mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, în lipsa acestuia. Hotărârea a fost pronunţată vineri, 22 mai, de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în data de 18 mai, a fost înaintată învinuirea pe trei capete de acuzare. După emiterea ordonanţei de punere sub învinuire, Vladimir Plahotniuc a fost citat la domiciliu, însă acesta nu a dat curs citaţiei. Potrivit materialelor dosarului, Plahotniuc s-ar afla în afara ţării.

Într-un comunicat de presă remis de PCCOCS se menţionează că, dacă mandatul de arestare va fi contestat la Curtea de Apel Chişinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menţinută de către judecători, va fi examinată oportunitatea de a-l da pe Vlad Plahotniuc în căutare internaţională.

La începutul acestei săptămâni, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunţat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. Cele trei capete de acuzare înaintate lui Vladimir Plahotniuc sunt: crearea unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare de bani, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari. 

Potrivit procurorului, imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate autorităţilor competente ale Statelor Unite ale Americii, cu solicitarea să fie extrădat şi tras la răspundere în Republica Moldova.

https://www.ipn.md/ro/mandat-de-arest-pe-numele-lui-vlad-plahotniuc-7967_1073702.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite