Maia Sandu vrea „acord de neagresiune” cu Socialiştii pentru alegerile locale din 20 octombrie

Maia Sandu vrea „acord de neagresiune” cu Socialiştii pentru alegerile locale din 20 octombrie

Premierul Maia Sandu susţine că sunt şanse ca Blocul ACUM şi Socialiştii să semneze un „acord de neagresiune” pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Documentul ar avea scopul să reducă din riscurile apariţiei unor conflicte între cele două entităţi politice, prin faptul că partidele respective nu se vor ataca reciproc.

Maia Sandu spune că semnarea unui astfel de acord „e o opţiune de a demonstra că putem face campanie pe subiecte şi pe probleme pe care le propune un candidat sau altul”.

„Fără să repetăm experienţele cu atacuri la persoane, cu prezenţa masivă geopolitică în campanie atunci când vorbim despre primarul unei localităţi. Deci, campanie pe subiecte ar putea să reducă aceste riscuri care sunt reale”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru cotidianul.md.

Maia Sandu precizat că îşi doreşte ca Platforma DA şi PAS să participe şi în alegerile din 20 octombrie într-un singur bloc electoral.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: