Maia Sandu: Vom face totul pentru a evita alegerile anticipate în condiţiile sistemului electoral mixt

Maia Sandu: Vom face totul pentru a evita alegerile anticipate în condiţiile sistemului electoral mixt

FOTO privesc.eu

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susţine că formaţiunea sa este pregetită pentru alegeri parlamentare anticipate, în caz că se va ajunge la această situaţie. Totuşi, Maia Sandu a precizat că Blocul ACUM va face totul pentru a evita alegerile anticipate în condiţiile actuale, adică în sistemul electoral mixt, pentru că asta ar însemna „repetarea alegerilor fraudate”.

Maia Sandu şi-a exprimat speranţa că Socialiştii vor fi dispuşi să voteze trecerea la sistemul electoral proporţional, dacă se va merge spre anticipate.

Lidera PAS a declarat că la anticipate formaţiunea sa ar participa în mare parte în aceeaşi componenţă, „dar asta nu înseamnă că nu se vor opera şi nişte schimbări”.

„Evident noi nu facem ceea ce face PDM, acolo unde au pierdut alegerile, se comportă urât cu propriii lor oameni. Toată lumea e şocată cum sunt alungaţi din birouri preşedinţii de raioane ai PDM care au pierdut în circumscripţii”, a spus Maia Sandu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: