Maia Sandu: Vom propune declararea situaţiei excepţionale în sistemul de drept. Sîrbu: PDM va declara situaţie excepţională de prostie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că una dintre primele iniţiative legislative pe care le va propune în noul Parlament va ţine de declararea situaţiei excepţionale în sistemul organelor de drept. Democraţii controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc nu sunt de acord cu propunerea opoziţiei.

„Prima lege o să ţină de declararea situaţiei excepţionale în sistemul organelor de drept prin care se recunoaşte captivitatea judecătorilor şi a procurorilor a tuturor organelor de drept şi necesitatea eliberării acestor instituţii din captivitate prin măsuri extraordinare”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Politica Nataliei Morari”.

Întrebată ce va face dacă nimeni cu excepţia opoziţiei nu va sprijini acest proiect, Maia Sandu a spus: „Noi o să propunem proiectul de lege, acum e la latiduinea lor dacă au interes să lupte împotriva corupţiei aşa cum spun”.

În replică, democratul Sergiu Sîrbu, într-o postare pe Facebook, a afirmat: „Ca un constituţionalist care respectă supremaţia Constituţiei şi principiile unui stat de drept, îmi este greu să comentez această inepţie din punct de vedere juridic”.

„Dar dacă, totuşi, se va insista pe această gogoaşă vândută impertinent alegătorilor, noi ne angajăm să venim cu o altă iniţiativă. Anume de a declara situaţie excepţională de prostie politică, iar protagoniştii vor avea dreptul să se consulte şi reabiliteze gratuit în instituţiile medico-sanitare de specialitate”, a subliniat Sîrbu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite