Maia Sandu: Trupele ruse trebuie evacuate de pe teritoriul R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova 15 noiembrie 2020 Maia Sandu FOTO Profimedia

Preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat că nu va accepta federalizarea Republicii Moldova ca soluţie pentru soluţionarea conflictului de pe Nistru. Totodată, Maia Sandu a subliniat că în calitate de şef al statului va pleda pentru evacuarea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

„Eu sunt împotriva federalizării Republicii Moldova. Nu sprijin ideile pe care le-a propus Dodon şi partidul său. Chiar dacă ei nu veneau cu soluţii exacte, dar vorbeau despre federalizare. Sunt convinsă că noi vom găsi un format de soluţionare a conflictului. Acesta trebuie să includă evacuarea integrală a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Noi despre asta mereu am vorbit şi vom vorbi în continuare, a declarat Maia Sandu pentru presa ucraineană.

Maia Sandu consideră că într-o bună zi va apărea o conjunctură geopolitică favorabilă pentru integrarea Republicii Moldova:. 

„Iar noi trebuie să fim gata pentru asta. În orice caz, trebuie să fie vorba despre o soluţie paşnic”, a spus Maia Sandu, accentuând că planul de acţiuni privind soluţionarea conflictului transnistrean trebuie să fie elaborat în Moldova şi agreat de toate partidele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite