Maia Sandu: Le solicit judecătorilor Curţii să-şi prezinte imediat demisiile

Maia Sandu: Le solicit judecătorilor Curţii să-şi prezinte imediat demisiile

FOTO privesc.ro

Premierul Maia Sandu consideră că judecătorii Curţii Constituţionale „îşi continuă delirul, făcând de ruşine pe plan naţional şi internaţional instituţia pe care o reprezintă”. După ce Curtea şi-a anulat sâmbătă, 15 iunie, propriile hotărâri şi avize, emise în periuoada 7-9 iunie, Maia Sandu le solicită magistraţilor Curţii să-şi prezinte imediat demisiile, transmite IPN.

„În esenţă, Curtea, în loc să recunoască faptul că a participat la încercarea disperată a Partidului Democrat de a se menţine ilegal la putere, îşi justifică decizia doar prin faptul că aceasta ar fi situaţia la momentul de faţă în Republica Moldova. Calific această abordare ca fiind inadmisibilă din perspectiva respectului faţă de legea supremă a statului”, menţionează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.
 
Potrivit premierului, Curtea Constituţională trebuie să adopte acte în conformitate cu prevederile literei şi spiritului Constituţiei, şi nicidecum în baza deciziilor şi comportamentului actorilor politici din ţară
 
Maia Sandu le solicită judecătorilor Curţii „să-şi prezinte imediat demisiile, dacă mai au un pic de onoare şi respect faţă de Constituţia Republicii Moldova şi cetăţenii acestei ţări”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: