Maia Sandu: Chiar dacă şi-a depus demisia, Eduard Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut

Maia Sandu: Chiar dacă şi-a depus demisia, Eduard Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut

FOTO gov.md

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, susţine că Eduard Harunjen „va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale”, chiar dacă şi-a dat deja demisia.

Maia Sandu consideră că ex-procurorul general trebuie să răspundă „pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacţiunea în ceea ce priveşte lichidarea schemelor infracţionale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furaţi şi în pedepsirea făptaşilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau „nu” regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal şi procurorii din subordine”.

Premierul a reiterat că următorul procuror general „trebuie să fie o persoană integră şi independentă atât de politic, cât şi de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au furat din banii publici, cât şi să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii”. 

„Nu avem dreptul să greşim încă o dată”, a mai spus Maia Sandu.

Eduard Harunjen şi-a dat demisia din funcţia de procuror general „întru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotărârea de marţi a Parlamentului”, pe care o consideră „evident ilegală şi anticonstituţională”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: