Maia Sandu a semnat decretul de suspendare din funcţie a preşedintei ANI

Maia Sandu a semnat decretul de suspendare din funcţie a preşedintei ANI

Şefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul de suspendare a Rodicăi Antoci din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate după ce a luat act de decizia Consiliului de Integritate în acest sens, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedinta ANI, împreună cu o angajată din cadrul instituţiei, sunt cercetate într-o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. La sfârşitul lunii ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul şefei ANI şi în biroul de serviciu al funcţionarei. Ulterior, ea a fost recunoscută în calitate de bănuită. În data de 18 martie, Consiliul de Integritate a decis să o suspende din funcţie. Ca reacţie, Rodica Antoci a acuzat că se încearcă „să-i fie închisă gura”, inclusiv prin dosare penale fabricate. Ea s-a arătat hotărâtă să-şi demonstreze nevinovăţia în instanţele naţionale de judecată şi, dacă va fi nevoie, şi în cele internaţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările