Maia Sandu a semnat decretul privind iniţierea negocierilor pentru un acord de finanţare între Moldova şi Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu anunţă că, în urma discuţiilor din cadrul vizitei sale la Bruxelles, a semnat decretul pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de finanţare între Republica Moldova şi Comisia Europeană. Este vorba despre acordul cu privire la asistenţa financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei, transmite IPN.

Acordul prevede o donaţie de 15 milioane de euro, ajutor pentru depăşirea crizei sanitare şi economice. „Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanţării pentru Republica Moldova în contextul în care lipseşte un guvern cu atribuţii depline. Vom urmări cu atenţie alocarea acestor fonduri. Mulţumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetăţenii noştri”, precizează şefa statului.

Potrivit decretului, se iniţiază negocierile asupra proiectului acordului de finanţare cu Comisia Europeană privind „Contractul de rezilienţă COVID-19 pentru Republica Moldova”. De asemenea, se aprobă semnarea în formă simplificată a acordului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite