Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al Consiliului Europei: M-a asigurat de sprijin în eforturile noastre anticorupţie

Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al Consiliului Europei: M-a asigurat de sprijin în eforturile noastre anticorupţie

Maia Sandu si Marija Pejčinović Burić

Preşedintele Maia Sandu s-a întâlnit luni, 19 aprilie, la Strasbourg, cu Marija Pejčinović Burić, Secretarul General al Consiliului Europei. Şeful statului a menţionat că a discutat despre situaţia din Republica Moldova, despre paşii următori pentru depăşirea crizei politice după decizia Curţii Constituţionale din 15 aprilie, precum şi despre eforturile noastre de a combate efectele crizei pandemice din Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„I-am relatat doamnei Secretar General viziunea mea pentru ţară şi priorităţile mandatului meu prezidenţial în materie de stat de drept, combaterea corupţiei şi consolidarea instituţiilor statului. Doamna Secretar General Burić m-a asigurat de sprijinul ei pentru eforturile noastre anticorupţie, subliniind că acest flagel afectează în continuare multe state din lume. Lupta cu acest fenomen este esenţială, chiar dacă rezultatele acestei lupte nu vor fi observate imediat”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a menţionat că este deschisă să continue colaborarea cu Grupul de lucru ad-hoc de experţi de nivel înalt în domeniul justiţiei pe lângă Secretarul General al Consiliul Europei, constituit în februarie 2020 pentru a sprijini eforturile de reformare a justiţiei din Moldova. 

„Contăm pe contribuţia experţilor din cadrul acestui grup pentru a pregăti şi realiza o reformă veritabilă a justiţiei în ţara noastră”, a mai spus Maia Sandu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările