Maia Sandu şi Roberta Metsola: Locul Moldovei e în Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Efortul Republicii Moldova de ajutorare a refugiaţilor ucraineni şi acţiunile întreprinse în contextul cererii statului moldovenesc de aderare la Uniunea Europeană s-au aflat printre principalele subiecte ale întâlnirii preşedintei Maia Sandu cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, transmite IPN.

La conferinţa de presă comună de la Bruxelles, care a urmat întrevederii, Roberta Metsola a remarcat răspunsul prompt şi consistent al Republicii Moldova la provocarile care au apărut în contextul războiului Rusiei în Ucraina. Raportat la numărul populaţiei, Moldova găzdueşte mai mulţi refugiaţi ucraineni decât oricare altă ţară. 

„Ştim provocările cu care vă confruntaţi şi daţi-mi voie să vă asigur că Parlamentul European va face tot ce-i stă în putinţă pentru a vă sprijini. Într-al doilea rând, Moldova îşi are locul său în familia europeană”, a declarat Metsola principalele subiectele ale discuţiei cu şefa statului moldovenesc.

Vorbind despre integrarea europeană, Roberta Metsola a relevat că fiecare stat îşi are parcursul său şi „nu trebuie să ne dezamăjim vecinii care privesc spre Europa cu un scop bine determinat”. „Trebuie să ne apărăm ideile şi valorile noastre comune”, a spus Roberta Metsola.
 
La rândul său, Maia Sandu a mulţumit pentru posibilitatea de a se adresa Parlamentului European, care a fost informat despre provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova. Şefa statului a mulţumit forului european pentru recomandarea dată executivului de la Bruxelles de a acorda Moldovei statutul de ţară candidat de aderare la UE.

Maia Sandu s-a referit la viitorul incontestabil european al ţării. „Vorbim una din limbile oficialeale ale Uniunii Europene, iar cetăţenii noştri de multe ori şi-au demonstrat ataşamentul faţă de valorile libertăţii şi democraţiei, atunci când s-au opus abuzurilor antidemocratice în ţara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite