Maia Sandu respinge ideea unei eventuale coaliţii cu PD: „Orice speculaţie la acest subiect este lipsită de temei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PAS, Maia Sandu, reconfirmă poziţia formaţiunii sale şi afirmă că aceasta nu va face sub nicio formă alianţă cu PD sau cu PSRM în viitorul Parlament. Declaraţia Maiei Sandu a fost făcută luni, 2 octombrie, la câteva zile după ce preşedintele fracţiunii parlamentare a PD, Marian Lupu, a menţionat că nici democraţii nu vor face alianţă cu socialiştii şi că nu le rămâne decât să se aşeze la masa de negocieri cu PAS şi alte forţe proeuropene.

„Ca răspuns la campania de dezinformare lansată de regimul bicefal Plahotniuc-Dodon amintim că organul decizional suprem al PAS este Congresul, care a votat în unanimitate rezoluţia, conform căreia partidul nu va face sub nicio formă alianţă pre-electorală sau postelectorală cu PD şi PSRM”, a subliniat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Potrivit ei, deciziile forului suprem sunt obligatorii pentru toate organele de conducere ale PAS. 

„De aceea, orice speculaţie la acest subiect este lipsită de temei. Cu această ocazie, facem apel la calm şi reiterăm disponibilitatea noastră să conlucrăm cu forţele politice care împărtăşesc valorile noastre, în vederea preluării guvernării şi a relansării cursului pro-european al ţării compromis de actualul regim odios”, a încheiat preşedintele PAS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite