Maia Sandu: Reglementarea transnistreană trebuie să înceapă cu stoparea contrabandei

Maia Sandu: Reglementarea transnistreană trebuie să înceapă cu stoparea contrabandei

FOTO gov.md

Guvernul este deschis să colaboreze cu OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean în baza integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova, iar primul pas ar fi stoparea schemelor de contrabandă.Declaraţia a fost făcută de premierul Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu şeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul a precizat că identificarea unei soluţii politice imediate este foarte dificilă acum, iar un prim pas ar fi eliminarea, în colaborare cu autorităţile din Ucraina, a schemelor de corupţie şi contrabandă care au loc în regiune.

La rândul său, Claus Neukirch a declarat că OSCE este pregătită să ofere asistenţă în procesul de retragere a muniţiilor de la Cobasna.

Politica paşilor mici a fost un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii, iar Maia Sandu a precizat că această strategie poate continua doar dacă aduce rezultate concrete, care să respecte principiile suveranităţii Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: