Maia Sandu, referitor la propunerea de dialog lansată de PDM: Singura formă legală de dialog poate avea loc în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu IPN

Prim-ministrul ales Maia Sandu consideră că invitaţia la dialog înaintată de Partidul Democrat arată intenţia acestuia de a nu se conforma legii. Potrivit ei, „opoziţia parlamentară blochează în continuarea abuziv instituţiile statului”. În context, politiciana a înaintat câteva condiţii pentru a fi deblocată criza politică, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Maia Sandu a declarat că singura formă de dialog va avea loc numai după „eliberarea imediată a tuturor instituţiilor statului, retragerea persoanelor agresive din jurul clădirii Guvernului”. De asemenea, „după încetarea oricăror ameninţări la adresa funcţionarilor publici şi asupra cetăţenilor Republicii Moldova”.

„După îndeplinirea acestor condiţii, dialogul poate continua doar în Parlament. Deputaţii PDM ar trebui să se prezinte la şedinţa Parlamentului. Noi nu acceptăm discuţii ascunse de ochii lumii, aşa cum sunt obişnuiţi cei de la PDM. Singura formă legală şi democratică de dialog poate avea loc numai în Parlament”, a spus Maia Sandu.

Întrebată referitor la procesul penal privind finanţarea Partidului Socialiştilor, Maia Sandu a precizat că Partidul Acţiune şi Solidaritate, pe care îl conduce, a militat dintotdeauna pentru corectitudine în ceea ce ţine de finanţarea partidelor politice

„Trebuie să mergeţi la Procuratura Generală să îi întrebaţi de ce până astăzi nu au făcut nimic şi astăzi sunt atât de interesaţi de acest subiect. Faptul că această investigaţie se întâmplă astăzi poate să conducă la concluzia că este un act politic”, a declarat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite