Maia Sandu, reacţie la anunţul Ambasadei Rusiei: Indiferent ce limbă vorbesc, cetăţenii sunt în siguranţă în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Cetăţenii, indiferent dacă vorbesc limba română sau limba rusă, sunt în siguranţă în Republica Moldova. „Noi lucrăm pentru siguranţa şi bunăstarea fiecărui cetăţean”, a declarat preşedinta Maia Sandu, comentând îndemnul Ambasadei Rusiei către „cetăţenii Rusiei şi conaţionalii ruşi” să se adreseze după ajutor la Ambasadă dacă vor fi discriminaţi pe diferite criterii, transmite IPN.

„Din primele zile ale acestui război am făcut apel la unitate, am făcut apel ca să nu permitem discursului de ură să ne dezbine şi le mulţumesc tuturor oamenilor care au urmat acest apel şi care au contribuit ca să menţinem unitatea. Republica Moldova respectă drepturile omului, face toate eforturile pentru ca fiecare cetăţean, indiferent de limba pe care o vorbeşte, să se simtă în siguranţă aici, acasă”, a declarat şefa statului într-o conferinţă de presă.

Amintim că Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău i-a îndemnat pe „cetăţenii Rusiei şi conaţionalii ruşi” să se adreseze după ajutor la Ambasadă în legătură ceea ce a calificat drept „creşterea numărului de cazuri de discriminare pe motive naţionale, lingvistice, culturale, religioase şi de altă natură, precum şi săvârşirea de acte cu caracter violent sau acte care ameninţă viaţa şi sănătatea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite