Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la plafonarea preţurilor la produsele petroliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Legea cu privire la plafonarea preţurilor la produsele petroliere a fost promulgată, miercuri, 5 mai, de către preşedintele Maia Sandu. Potrivit şefei statului, necesitatea de a plafona preţurile la produsele petroliere prin lege vine ca urmare a înţelegerilor de cartel pe piaţa petrolieră şi inacţiunilor Consiliului Concurenţei, transmite IPN.

Maia Sandu spune că Legea venită de la Parlament este una slabă, conţine prevederi confuze, probabil introduse acolo intenţionat de anumiţi deputaţi, dar a decis că e mai bine să o semneze aşa cum este şi să vină cu redactări imediat după alegeri. „Următorul Parlament va trebui să îmbunătăţească această lege şi, împreună cu Guvernul, să facă ordine în domeniu”, a spus ea.

În special, susţine preşedintele, va recomanda deputaţilor să modifice prevederile care se referă la modul de plafonare a preţurilor la gaz lichefiat, să racordeze legea la standardele de calitate şi să corecteze formula utilizată în lege, în care se face confuzie între volum şi masă.

Maia Sandu menţionează că, promulgarea legii este un semnal dat jucătorilor de pe piaţă, instituţiilor menţionate şi politicienilor care apără interesele unor grupuri că scumpirile nejustificate şi îmbogăţirea ilegală a unor persoane pe spatele celor mulţi nu mai sunt tolerate.

Ultima scumpire la unele tipuri de carburanţi a fost afişată de mai multe staţii PECO la finele lunii aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite