Maia Sandu: Proiectul „Arena Chişinău” pare să fie o escrocherie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu gov.md

Proiectul „Arena Chişinău” pare să aibă probleme serioase şi, după primele aprecieri, pare să fie o escrocherie, a declarat premierul Maia Sandu, miercuri, în debutul şedinţei Guvernului. „Costul real pare să fie mai mic decât ceea ce cheltueşte statul Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu, citată de IPN.

Premierul a spus că nu au fost identificate documentele justificative ale costului de proiect, estimat la 43 de milioane de lei, care s-a ridicat, între timp, la 44,5 milioane de euro.

Maia Sandu a mai spus că nu este clar de ce a fost nevoie să se aloce 69,2 hectare de pământ pentru acest proiect, în condiţiile în care construcţia se extinde pe doar zece hectare. Doar pentru a schimba destinaţia terenului s-au cheltuit 90 de milioane de lei, iar serviciile notarului au costat 400 de mii de lei.

Un detaliu importat este că acest obiectiv poate fi transmis partenerului privat în contul datoriilor făcute de stat. Acest amendament a fost votat de Parlament în regim de urgenţă. Iar termenul de garanţie a obiectivului este de 1 an, a subliniat Maia Sandu.

Potrivit premierului, scheme de corupţie asemănătoare au fost identificate şi în cazul magazinelor Duty free, în care în perioada 2015- 2019 au fost importate mărfuri în valoare de 2,8 miliarde de lei, 75% au fost mărfuri importate în mod ilicit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite