Maia Sandu, către ofiţerii SIS: Ameninţarea majoră la adresa statului este corupţia, în special corupţia la nivel înalt

Maia Sandu, către ofiţerii SIS: Ameninţarea majoră la adresa statului este corupţia, în special corupţia la nivel înalt

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat vineri, 19 februarie, la şedinţa Colegiului Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), în cadrul căreia a fost prezentat raportul activităţii instituţiei pentru anul trecut, dar şi priorităţile stabilite pentru acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ameninţarea majoră la adresa statului este corupţia, în special corupţia la nivel înalt - ea face Republica Moldova mai săracă, mai vulnerabilă şi mai slabă. Pe parcursul timpului, SIS a fost utilizat în anumite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes naţional. Eu nu voi tolera asemenea abordări. Şi acum, mai mult ca niciodată, este necesar să muncim pentru a reclădi încrederea cetăţeanului în instituţiile statului”, a menţionat Maia Sandu.

Şefa statului şi-a reiterat poziţia principială în ceea ce ţine de reforma instituţiei, pe care o va susţine împreună cu echipa de la Preşedinţie. 

„Voi repeta mesajul pe care îl am pentru toţi funcţionarii publici - în mine găsiţi un sprijin. Şi eu, şi colegii mei vom susţine reforma instituţiei, astfel încât oamenii demni şi integri să fie promovaţi şi nimeni să nu-i oblige să acţioneze contrar legii. Republica Moldova are nevoie de un Serviciu de Informaţii puternic, proactiv şi eficient”, a punctat doamna Maia Sandu.

În cadrul şedinţei, directorul SIS, Alexandru Esaulenco, a afirmat că printre obiectivele strategice ale instituţiei pentru 2021 se regăseşte combaterea fenomenului corupţiei ce subminează securitatea naţională, în special în instituţiile de stat şi în sectorul justiţiei. De asemenea, o atenţie deosebită se va acorda  infracţiunilor de contrabandă în proporţii deosebit de mari, spălării banilor, deturnării fondurilor publice, compromiterii proiectelor investiţionale din fonduri externe etc.

Colegiul reprezintă organul suprem de control şi dirijare al SIS, care adoptă deciziile asupra celor mai importante probleme ale Serviciului şi determină direcţiile prioritare de activitate ale subdiviziunilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările