Maia Sandu: Sunt necesare alegeri parlamentare anticipate

Maia Sandu: Sunt necesare alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Potrivit ei, în actualul Parlament nu există posibilitatea formării unei majorităţi parlamentare care să sprijine reforma justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, Maia Sandu a menţionat că şi cetăţenii îşi doresc dizolvarea Parlamentului. Întrebată cum va provoca alegeri parlamentare, în contextul în care nu are un număr suficient de deputaţi care să demită Guvernul Chicu, Maia Sandu a spus că modalităţile de dizolvare a Parlamentului sunt prevăzute în Constituţie, iar dânsa va respecta Legea Supremă.

Maia Sandu a precizat că se va întâlni cu premierul Ion Chicu pentru a discuta despre situaţia din ţară, inclusiv în ceea ce priveşte politica externă a ţării. În plus, Maia Sandu a adăugat că Guvernul Chicu trebuie să plece în demisie, deoarece la alegerile din 15 noiembrie cetăţenii ar fi votat nu doar pentru ea, dar şi împotriva guvernării lui Igor Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările