Maia Sandu: Moldova va continua să colaboreze cu OSCE pentru combaterea corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Republica Moldova va colabora în continuare cu OSCE pentru a face faţă provocărilor de securitate din regiune, dar şi pentru a avansa cooperarea în domeniul securităţii, drepturilor omului şi combaterii corupţiei, a declarat Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, la Viena, în cadrul unei întrevederi cu Helga Schmid, secretarul general al OSCE, transmite IPN.

„Mizăm în continuare pe sprijinul OSCE pentru facilitarea dialogului şi sprijinirea părţilor în promovarea unei reglementări politice cuprinzătoare şi durabile”, a menţionat şefa statului, apreciind susţinerea oferită Republicii Moldova de către OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

Priorităţile de pe agenda Republicii Moldova cu UE au fost discutate în cadrul întrevederii cu Michael Linhart, ministru federal al afacerilor europene şi internaţionale. Preşedinta Maia Sandu i-a mulţumit pentru deschiderea partenerilor austrieci de a promova parcursul european al Republicii Moldova. Iar în cadrul discuţiilor cu viceprim-ministrul austriac Werner Kogler, şefa statului a abordat posibilitatea de extindere a relaţiilor economice dintre Republica Moldova şi Austria.

Vizita la Viena a mai continuat cu o întâlnire cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova. Preşedintele a apreciat sprijinul constant în implementarea programelor şi proiectelor în domenii prioritare pentru Republica Moldova, precum dezvoltarea învăţământului profesional tehnic, crearea locurilor de muncă pentru tineri sau creşterea competitivităţii economiei prin sprijinirea transformării digitale.

Maia Sandu a efectuat o vizită oficială la Viena, la 21 şi 22 octombrie, la invitaţia omologului său austriac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite