Maia Sandu, mesaj de felicitare după alegerile parlamentare din Ucraina

Maia Sandu, mesaj de felicitare după alegerile parlamentare din Ucraina

FOTO gov.md

Prim-ministrul Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare după scrutinul parlamentar anticipat din Ucraina. Partidul „Слуга народу” (Slujitorul Poporului), care îl susţine pe preşedintele Volodimir Zelenski, a obţinut peste 42% din sufragii, transmite IPN.

„Dragi ucraineni, vă felicit pentru mobilizarea de astăzi (duminică, n.r.) şi votul clar împotriva corupţiei, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-şi asumă să urmeze doar interesul naţional”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Potrivit Comisiei Electorale din Ucraina, luni, către ora 07.00, în urma procesării a 30% din buletinele de vot, Partidul „Слуга народу” (42%) este urmat de „Опозиційна платформа – за життя”, care a acumulat 13% voturi şi de „Європейська Солідарність”, cu circa 9% voturi. Puţin peste 8% din alegători şi-au dat votul pentru ВО „Батьківщина”, iar Partidul „Голос” a acumulat puţin peste 6% din sufragii.

La închiderea secţiilor de votare, 49,84% din alegători şi-au exercitat dreptul la vot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: