Maia Sandu, mesaj pentru Dodon după ce Plahotniuc a primit interdicţie în SUA: Să ia aminte că cei care comit crime împotriva poporului vor fi pedepsiţi

Maia Sandu, mesaj pentru Dodon după ce Plahotniuc a primit interdicţie în SUA: Să ia aminte că cei care comit crime împotriva poporului vor fi pedepsiţi

Lidera PAS, ex-premierul Maia Sandu, a mulţumit Guvernului Statelor Unite pentru decizia de a-i interzice intrarea în SUA fostului preşedinte al PDM Vlad Plahotniuc, cel care a fugit din Republica Moldova în iunie 2019 şi despre care se spunea că s-ar ascunde în SUA.

„SUA au impus sancţiuni personale împotriva lui Plahotniuc şi a familiei sale. Mulţumim Guvernului SUA că a dat curs solicitării noastre de a-l pedepsi, făcând astfel dreptate cetăţenilor ţării noastre”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea i-a transmis un mesaj şi preşedintelui ţării: „Igor Dodon, care încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc, trebuie să ia aminte - mai devreme sau mai târziu, cei care comit crime împotriva propriului popor vor fi pedepsiţi”.
 
Amintim că Vlad Plahotniuc şi membrii familiei sale au interdicţie de intrare în Statele Unite, conform unui anunţ al Departamentului de Stat american. Decizia este determinată de implicarea oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc în acte de corupţie semnificative.
 
Vlad Plahotniuc a fost anunţat în căutare internaţională de autorităţile moldoveneşti pe 29 august 2019.
 
Judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut.
 

Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce democraţii au plecat de la guvernare. Atunci, Plahotniuc a confirmat că nu se mai află în Republica Moldova. Politicianul a dat de înţeles că viaţa sa ar fi în pericol dacă s-ar afla la Chişinău. El a spus că are nevoie de o pauză, inclusiv pentru a-şi proteja familia, şi că va reveni în ţară odată ce va fi în siguranţă. În spaţiul public de la Chişinău s-a vehiculat că Plahotniuc s-ar afla în SUA.

Unii politicieni de la Chişinău au declarat că Vlad Plahotniuc se află în Miami, SUA, unde ar fi solicitat azil politic.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: