Maia Sandu manifestă intenţia de a cumpăra vaccinuri de la statele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a comunicat ambasadorului Uniunii Europene la Chişinău Peter Michalko interesul ţării de a cumpăra loturi suplimentare de vaccin de la statele europene care şi-au suplinit stocurile din timp, cu rezervă, transmite IPN.

„Sper că vom identifica asemenea oportunităţi, iar Guvernul va face demersurile corespunzătoare pentru obţinerea vaccinului pentru cetăţenii noştri,” a spus Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu Peter Michalko, în după-amiaza zilei de ieri, 2 aprilie.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, Maia Sandu a mulţumit ambasadorului în numele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea europeană şi ajutorul imens acordat ţării în această perioadă dificilă. Maia Sandu şi-a exprimat recunoştinţa pentru donaţiile de echipamente pentru angajaţii din prima linie, donaţiile de vaccin primite pe platforma COVAX cu sprijin european şi ajutorul nerambursabil de 15 milioane de euro care va sprijini sectoarele economiei afectate de criză.

La întrevedere s-a discutat şi despre ultimele evoluţii politice. Interlocutorii au convenit că agenda politică ar trebui să evolueze ţinând cont de interesele cetăţenilor, nu doar de paşii calculaţi ai partidelor şi grupurilor de interese care se află în spatele lor. „Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, care oferă sprijin ţării noastre de foarte multă vreme. La rândul său, Republica Moldova trebuie să-şi respecte angajamentele şi să asigure reformele democratice şi economice care vor transforma ţara într-un stat european”, se arată în comunicat.

Cu o seară înainte, pe pagina sa de Facebook, liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat că în cadrul vizitei sale de lucru la Moscova a discutat cu Dmitrii Kozak, şeful adjunct al administraţiei Kremlinului. Igor Dodon a informat partea rusă despre pregătirea părţii moldoveneşti de a achiziţiona cel puţin 500 mii de doze din vaccinul Sputnik-V, în cadrul procedurii de achiziţii publice iniţiate de Guvernul Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite