Maia Sandu şi Klaus Iohannis au discutat despre evoluţiile de securitate din Republica Moldova şi din regiune

Maia Sandu şi Klaus Iohannis au discutat despre evoluţiile de securitate din Republica Moldova şi din regiune

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o convorbire telefonică vineri, 6 mai, cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi şefi de stat au discutat despre evoluţiile de securitate din Republica Moldova şi din regiune, dar şi despre consecinţele economice şi umanitare ale războiului din Ucraina.

Preşedinta Maia Sandu a adresat mulţumiri României pentru ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro pentru Moldova şi pentru asistenţa umanitară oferită pentru a face faţă crizei refugiaţilor.

În context, Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că sprijinul financiar direct în valoare de zece milioane de euro pentru Moldova, anunţat de România cu ocazia Conferinţei privind Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, organizată la 5 aprilie 2022 la Berlin şi co-prezidată de România, Germania şi Franţa, va fi operaţionalizat în perioada următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările