Maia Sandu, invitată să efectueze o vizită oficială în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Preşedinta aleasă, Maia Sandu, a fost invitată să efectueze o vizită în Polonia. Invitaţia a fost lansată în cadrul unei convorbiri telefonice a Maiei Sandu cu preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, transmite IPN.

Ambasada Poloniei la Chişinău precizează într-un comunicat de presă că în cadrul discuţiilor au fost abordate temele legate de intensificarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale la nivel înalt, atât pe plan bilateral, cât şi pe plan european.

Andrzej Duda a subliniat sprijinul Poloniei pentru direcţia pro-occidentală a politicii Republicii Moldova, care are o susţinere clară din partea majorităţii populaţiei.

De asemenea, preşedintele Duda a atras atenţia şi asupra prezenţei minorităţii naţionale poloneze în Republica Moldova şi asupra necesităţilor acesteia.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu precizează că i-a mulţumit şefului statului polonez pentru felicitările adresate cu ocazia victoriei şi pentru sprijinul Poloniei acordat Republicii Moldova. Părţile au discutat despre priorităţile importante pentru perioada următoare.

„Polonia a fost mereu un partener important pentru Moldova. Preşedintele Andrzej Duda m-a asigurat de sprijinul Poloniei în consolidarea democraţiei şi în parcursul nostru european. Am discutat despre mandatul puternic oferit de popor pentru a lupta împotriva corupţiei. Astfel, vom apropia Moldova de Uniunea Europeană şi o vom face mai puternică”, a menţionat preşedinta aleasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite