Maia Sandu, la întâlnirea cu Peter Michalko: „Vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme şi de asociere la Uniunea Europeană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Maia Sandu s-a întâlnit vineri, 15 ianuarie, cu ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko. Cei doi oficiali au discutat despre direcţiile prioritare de cooperare între Moldova şi instituţiile UE. La întâlnire au fost abordate atât aspecte ale politicii interne, cât şi perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care Maia Sandu o va efectua la Bruxelles, în perioada 18 - 19 ianuarie.

Maia Sandu i-a mulţumit lui Peter Michalko şi tuturor partenerilor europeni pentru deschiderea şi susţinerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor. 

„Am convenit, totodată, asupra necesităţii de a intensifica relaţiile dintre ţara noastră şi Uniunea Europeană, pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu şi lung, la consecinţele crizei Covid-19 atât pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cât şi pentru economia ţării noastre. În acest context, am menţionat că una dintre priorităţile vizitei la Bruxelles este să asigurăm ţara cu vaccin anti-Covid-19 şi cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu l-a asigurat pe ambasadorul Uniunii Europene că pentru Republica Moldova este prioritar să rămână un vecin consecvent şi sigur al UE - atât ca partener politic şi economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic. 

„Drept urmare, vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme şi de asociere la Uniunea Europeană”, a menţionat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite