Maia Sandu şi Igor Dodon scad în sondaje, iar Ilan Şor creşte

Maia Sandu şi Igor Dodon scad în sondaje, iar Ilan Şor creşte

Maia Sandu, Igor Dodon şi Ilan Şor

Încrederea cetăţenilor în actualul şef al statului, Maia Sandu, dar şi în fostul preşedinte al ţării, Igor Dodon, scade semnificativ în sondaje, iar a liderului Partidului „ŞOR”, Ilan Şor – creşte. Asta arată datele sondajului realizat de compania iDATA, publicat în 29 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, cercetarea arată că Maia Sandu se bucură, în prezent, de încrederea a 30,6% dintre alegători, cu 6 puncte procentuale mai puţin faţă de datele sondajului iDATA din 29 octombrie.  

Acelaşi sondaj mai arată că în fostul şef de stat, Igor Dodon, au încredere aproximativ 13% dintre participanţii la sondaj, faţă de 16%, conform sondajului de acum o lună.   

În schimb, încrederea cetăţenilor moldoveni în liderul Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, creşte. Actualmente, Şor se bucură de încrederea a 6,1%, faţă de 4,4% potrivit sondajului din 29 octombrie. 

Sondajul iDATA a fost realizat în perioada 15-25 noiembrie, pe un eşantion de 1047 de respondenţi şi are o marjă de eroare de plus minus 2,9 la sută.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările