Maia Sandu: Dacă Guvernul Gavriliţa va fi votat, acesta are un plan şi se va apuca de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a declarat că, în cazul în care Guvernul Nataliei Gavriliţa va fi votat săptămâna aceasta, are un plan şi se va apuca de lucru. Iar dacă acesta nu va fi votat, pe cine va desemna premier în cea de-a doua tentativă va anunţa ulterior. „Aştept decizia Parlamentului şi după aceea o să anunţ care este acţiunea mea de mai departe”, a declarat Maia Sandu, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Întrebată dacă va purta discuţii cu socialiştii pentru a obţine garanţii că nu vor vota Guvernul Gavriliţa, Maia Sandu a reiterat că a avut discuţii cu socialiştii în cadrul constituţional, aşa cum a discutat şi cu celelalte formaţiuni prezente în Parlament. „După aceasta, ştiu că au existat intenţii din partea deputaţilor PAS să obţină anumite garanţii publice pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Din câte am văzut, asemenea garanţii publice nu au fost oferite. Nu ne rămâne altceva decât să vedem care va fi decizia deputaţilor în această săptămână”, a declarat Maia Sandu.

Preşedintele a adăugat că, odată ce există un candidat desemnat la funcţia de prim-ministru, care a propus o echipă, cu toţii urmează să se prezinte în Parlament. Acolo se va vedea care e decizia Parlamentului şi cum va fi argumentată de deputaţi. „După, trecem la următoarea etapă a procesului. Dar până la urma, oricum o să ajungem la alegeri anticipate”, a subliniat Maia Sandu.

Pe 5 februarie, în emisiunea sa online, preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a spus că decizia partidului de a nu vota Guvernul Gavriliţa este definitivă. Întrebat cum va proceda Partidul Socialiştilor în cazul în care, în cea de-a doua tentativă, va fi înaintat un alt candidat, Igor Dodon a răspuns că PSRM va vota un guvern doar dacă socialiştii vor fi reprezentaţi de acesta. Fostul preşedinte a mai spus că alegerile parlamentare anticipatevor avea loc, cel mai probabil, în iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite