Maia Sandu: Guvernul Chicu trebuie să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Maia Sandu crede că Guvernul Chicu trebuie să plece, inclusiv pentru că asta spun rezultatele alegerilor prezidenţiale din 15 noiembrie, transmite IPN.

„Rezultatul alegerilor din 15 noiembrie nu îl vizează doar pe Igor Dodon, vizează guvernul lui, vizează sistemul pe care el l-a moştenit de la Plahotniuc şi pe care el l-a folosit împotriva oamenilor în continuare. Guvernul trebuie să plece”, a declarat preşedintele ales, Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Până să plece, executivul trebuie să-şi îndeplinească funcţiile, şi anume să prezinte în proiectul bugetului pentru 2021. Acest buget trebuie să conţină ajutor pentru agenţii economici, inclusiv pentru sectorul agricol, sistemul medical, şi resurse pentru oamenii cu venituri mici, care nu au alt sprijin şi care ajung sub pragul sărăciei, subliniază Maia Sandu.

Preşedintele ales crede că cea mai scurtă cale către alegerile parlamentare anticipate este demisia acestui guvern. Întrebată dacă colegii din Parlament vor înainta o moţiune de cenzură, Maia Sandu a spus că vor fi examinate toate căile şi va fi aleasă cea mai potrivită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite