Maia Sandu: Guvernarea de la Chişinău nu se bucură nici de respect şi nici de încredere din partea europenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Parlamentul European a votat marţi, 4 iulie, pentru acordarea unei finanţări de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, liderul PAS, Maia Sandu, afirmă că „guvernarea de la Chişinău nu se bucură nici de respect şi nici de încredere din partea europenilor”. Sandu a ajuns la această concluzie chiar în urma dezbaterilor din Parlamentul European.

„E clar pentru mulţi că guvernarea a luat Republica Moldova în prizonierat şi încearcă să şantajeze UE ţinându-i pe toţi cetăţenii drept ostatici ai lui Plahotniuc. Acesta parazitează pe seama bunăvoinţei europenilor, care nu-şi doresc să pedepsească un întreg popor pentru acţiunile abjecte ale unui mic dictator în devenire”, se arată într-o postare a Maiei Sandu pe Facebook.

Ea susţine că banii au fost promişi ca ajutor pentru o populaţie sărăcită şi disperată în speranţa că acest popor va avea puterea să genereze o clasă politică nouă, capabilă să guverneze în interesul tuturor cetăţenilor. 

„Pentru aceasta, Moldova trebuie să rămână pe făgaşul democraţiei şi eurointegrării. Iată de ce acest ajutor a fost condiţionat de respectarea principiilor democratice, inclusiv de respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia”, a precizat preşedintele PAS.

Potrivit ei, guvernarea „caută în ograda opoziţiei vinovaţii pentru situaţia creată. Opoziţia e vinovată că ei nu sunt primiţi bine la Bruxelles, că nu majorează pensiile aşa cum au promis, că nu pot găsi miliardul furat. Dacă sunt atât de neputincioşi, să plece! Asta le cer 97 de procente din populaţie!”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite